Muziek en nog veel meer

Pop in school

Pop in School is een programma dat vanaf 2016 samen met “Via Scala” (muziekprofessionals Marijke Djurrema en Martijn Veenstra ) het muziekonderwijs op OBS De Linde professioneel vorm geeft.

De leerlingen leren een uur per week een instrument bespelen (keyboard / gitaar / drum) of zingen, onder begeleiding van muziekstudenten van het Noorderpoortcollege. namelijk: keyboard, gitaar of drum. Ze maken de eerste weken kennis met deze verschillende instrumenten om daarna een keus te maken. Daarna volgt een periode om te oefenen met de instrumenten en wordt er met elkaar samen gespeeld en uiteindelijk zal er een popband worden geformeerd. Voor de leerlingen van de groepen 1/ 4 zal zingen centraal staan ( o.a methode Eigen wijse)  en volgen de leerkrachten zangworkshops.

Aan het eind van dit schooljaar wil OBS De Linde de muzikale strijd aan gaan met leerlingen van de Boerhaaveschool in Groningen met een popmuziekbattle.

Zingen, dansen, samen musiceren, instrumenten leren bespelen daar gaan alle leerlingen mee aan de slag. Muziek draagt bij aan de sociale en cognitieve ontwikkeling van een kind. Ook is het in het leven belangrijk dat je je goed kunt presenteren. Muziek is daarvoor een mooi hulpmiddel.

Muziek & zingen geïntegreerd
Op de Linde worden muziek, zingen en optredens geïntegreerd in vele activiteiten op school. Zo wordt er koffieochtenden georganiseerd waar iedereen mag komen luisteren naar het kinderkoor, wordt er met kerst een mooie kerstvoorstelling gegeven en beginnen we het jaar altijd met het spetterende evenement 'De Linde's got Talent'. Bij dit evenement laten de kinderen hun talenten zien op het podium. De kinderen doen ook zelf de presentatie en jurering. Er is een bbq verzorgd door 'De Onlanderij' en ander gezellig vermaak zoals mashmallows opwarmen boven een vuurtje, schminken enzovoort.

Andere culturele activiteiten

Naast muziek en zingen is de Linde cultureel breed georiënteerd. Zo bezoeken de leerlingen regelmatig de bibliotheek om o.a. schrijvers te ontmoeten, boeken te lenen en voor de kleintjes spelencircuit te doen om zo spelenderwijs te kennismaken met lezen.
Verder bezoeken de leerlingen regelmatig kindervoorstellingen, of gaan ze bijvoorbeeld naar de Biotoop voor culturele uitjes. Uiteraard zijn er dan nog onze leuke schoolreizen, vooral  niet te vergeten!