De klasGroep 5/6 bestaat dit jaar uit 24 kinderen. Er zitten 8 kinderen in groep 5 en 16 kinderen in groep 6. Op maandag is Juf Renje de leerkracht voor groep 5/6 en de rest van de week geeft meester Johan les aan groep 5/6. Het is een hele leuke en gezellige klas.

Wat ze lerenVoor de kinderen veranderen er een aantal dingen ten opzichte van groep 3/4. Zo komen er een paar vakken bij: geschiedenis en aardrijkskunde. Voor deze vakken hebben we de methodes Brandaan en Meander. Het is een leuke methode die ook de mogelijkheid geeft om op een andere, meer creatievere manier met de lesstof om te gaan.

Dit jaar we weer mee aan “Scoor een boek”. Samen met een heleboel andere kinderen in de provincie Groningen proberen we zo veel mogelijk boeken te lezen.

Andere leerzame projectenBijzonder van groep 5/6 is dat we naar de schooltuintjes gaan. Een keer in de week gaan we dan naar de Mikkelhorst. Onder begeleiding van vrijwilligers leren we daar van alles over hoe ons eten groeit en over de beestjes die in en op de grond leven. Ook gaan we een keer kijken naar het leven in de sloot.

Verder is ons bezoek aan Visio altijd indrukwekkend. Met Sint Maarten gaan we met onze lampionnen naar de Visio, waar we samen met de leerlingen van Visio Sint Maarten liedjes zingen.

Nieuw dit jaar is dat we zijn begonnen met de Kanjertraining. Met het lezen van verhalen over de zwerver Mr. Peanut, het spelen van toneelstukjes en het doen van spelletjes leren hoe we met elkaar om kunnen gaan.

Waar wij heel blij mee zijn is de start van “Pop in school”. Elke donderdagmiddag gaan de kinderen in groepjes uiteen om een instrument leren spelen. De kinderen konden kiezen uit drums, keyboard, gitaar of zang. Uiteindelijk komen alle groepen samen om als band te laten horen wat ze hebben geleerd. Uiteindelijk vind er dan een popbattle plaats tegen een andere basisschool uit Groningen.