De Dag van de Duurzaamheid

donderdag 12 oktober 2017
door Bert Beukema
Dinsdag 10 oktober 2017 was het weer de Dag van de Duurzaamheid. Reden voor de wethouderonderwijs Michiel Verbeek uit Haren om voor te lezen uit de verhalenbundel: ‘De Wereld van Voedsel’. Dit boek is speciaal geschreven door talentvollepabo-studenten en geïllustreerd door kinderen met als doel om leerlingen ingroep 1 t/m 8 bewust te maken van duurzaam eten.
Wethouder Michiel Verbeek bracht een bezoek aan groep 7/8. Na het voorlezen ontstond ereen leuke discussie over duurzaamheid. Op de vraag weten jullie watduurzaamheid inhoud, antwoordde een leerling: ‘zuinig zijn’. ‘Dit is precieswaar het om gaat dat we zuinig zijn op de natuur, milieu en elkaar. Het is goed om te zien dat kinderen al zo bewust bezig zijn met duurzaamheid.’
Speciaal voor de negende editie van deze voorleesactie verscheen een nieuwe verhalenbundel‘De Wereld van Voedsel’. Wij hebben het boek mogen ontvangen om uit voor tekunnen lezen over het thema duurzaam voedsel. Onze dank hiervoor!